Gedurende het jaar bestaat er de mogelijkheid om een kruidenwandeling of workshop te boeken. De data en tijden worden op deze pagina vermeld en je kunt reserveren via de webshop.

 

Indien je een workshop reserveert via de webshop, klik bij verzenden dan op de button; "gratis afhalen in Helmond". Zo worden er geen verzendkosten berekend.

 

Wil je graag voor een personeelsuitje of een vrijgezellenfeestje een privé workshop of wandeling boeken, neem dan even contact op via het contactformulier op de contactpagina. Dan kunnen we de wensen en mogelijkheden bespreken.

 

Kruidenwandeling 

Tijdens een wandeling maak je kennis met verschillende planten, kruiden en bomen. Ik vertel hierbij over het gebruik. Dat kan medicinaal, culinair of misschien wel een stukje magie zijn. Verbinding met de natuur en bewustwording van al het moois om ons heen.

 

Kruidwis wandeling Sint Jan - juni 2023

 

Op zaterdag 24 en zondag 25 juni 2023 organiseer ik weer een kruidwis wandeling. Deze staat in het teken van Sint Jan. Het Sint Jansfeest start op 23 juni na zonsondergang van 23 juni. Welke kruiden werden er gebruikt en welke rituelen voerden men uit? Bestond deze viering al voor het Christendom zijn intrede deed? En natuurlijk stel je zelf een kruidwis samen.

Je gaat naar huis met een kruidwis, meer kennis over kruiden en verhalen.

Een kleine versnapering is inbegrepen.

 

De wandeling start in de ochtend rond 10.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. (Starttijd afhankelijk van het weer, na reservering ontvang je een week voor vertrek de exacte tijd en vertrekplaats). 

Zaterdag 24 juni wandelen we door "Het Groot Goor" (Helmond)

Zondag 25 juni wandelen we rond kasteel Croy (Aarle-Rixtel)

Wil je meelopen? Reserveer via de webshop de juiste datum en kies voor gratis afhalen om verzendkosten te vermijden.

Kosten per persoon: €20,00

vol = vol

 

Workshops 

In de diverse workshops leer je over je gezondheid en wat je zelf met natuurlijke middelen kunt doen om deze te bevorderen en eventuele kwaaltjes aan te pakken.

Of kies je liever een workshop waarbij je aan de slag gaat om zelf natuurlijke huidverzorging te maken.

Op deze pagina vind je de diverse workshops met data en tijden. Je kunt reserveren via de webshop. Wanneer je reserveert, klik bij betaling dan "Gratis afhalen in Helmond" aan. Zo worden er geen verzendkosten berekend.

 

 

Voor workshops geldt; vol = vol

 

 

18 maart

Workshop "Plan(t) Schoon" 
Allesreiniger groeit in je tuin

 

Wist je dat je heel makkelijk je eigen schoonmaakmiddelen kunt maken. Binnen de tijd dat je naar de winkel fietst om een fles te kopen en weer terug naar huis, heb je je eigen gezonde natuurlijke middel al klaar. (Behalve als je direct naast de winkel woont uiteraard ;-)) Naast dat het goedkoper is, is het ook nog eens beter voor het milieu en voor je eigen gezondheid.

Gewoon met planten uit je tuin. Hoe? Dat leer je in deze workshop. Naast het maken van 4 producten, waar je het hele huis schoon mee krijgt, leer je ook nog eens over de werking van de planten. Een mini-kruidencursusje krijg je er dus gratis bij.

 

Inbegrepen:

-Alle materialen

-Een reader met informatie en recepten

-Koffie/thee en iets lekkers

-4 producten die je mee naar huis neemt

 

De workshop wordt gehouden in Mierlo van 13.00-16.00 uur

Kosten: €85,- pp

De workshop gaat door vanaf 6 deelnemers. Maximaal 12 deelnemers (vol = vol)

Reserveren kan via de webshop. Klik "gratis afhalen". Je ontvangt ongeveer 1 week voor de workshop een mail met daarin het adres.

=======================================================================================================

 

13 mei 2023

Workshop "Natuurlijke huidverzorging"

 

In deze workshop ga je zelf aan de slag om 3 producten te maken afgestemd op jouw eigen huidtype. De verzorgingsproducten uit de winkel bevatten conserveringsmiddel en synthetische toevoegingen. Je gaat in deze workshop leren hoe je de huid ook kunt verzorgen met natuurlijke middelen. Beter voor je huid en beter voor het milieu.

 

Inbegrepen:

-Een reader met informatie en recepten. 

-Koffie en/of thee (met iets lekkers)

-Alle materialen

-3 producten die je mee naar huis neemt

 

De workshop wordt gehouden van 10.00 - 12.30 uur in Mierlo

Kosten: €50,- pp

De workshop gaat door vanaf 5 deelnemers. Maximaal 12 deelnemers (vol = vol)

Reserveren kan via de webshop. Klik "gratis afhalen". Je ontvangt ongeveer 1 week voor de workshop een mail met daarin het adres.