De zalven zijn gemaakt op basis van natuurlijke bijenwas, die rechtstreeks via de imker verkregen is. In de zalven worden kruiden verwerkt die de heilzame werking bewerkstelligen. Daar er geen water wordt gebruikt om de zalf "soepeler" te maken en dus daarom ook geen conserveringsmiddelen bevat, is het raadzaam om de zalven op kamertemperatuur te bewaren. Als de zalf iets warmer is, maakt het hem beter smeerbaar. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit, pas als de temperatuur boven de 45 graden uitkomt, wordt de zalf vloeibaar en kan het de kwaliteit beïnvloeden. Ongeopend zijn de zalven 2 jaar houdbaar. 

Bestel de zalf van jouw keuze in de webshop! Daar vind je ook de prijzen.

 

 

Anti-kriebel zalf

Die vervelende jeuk na een steek van een mug of eikenprocessierups, wat zou dat fijn zijn als je daar geen last van zou hebben. Gelukkig bestaat deze zalf! Smeer zo spoedig mogelijk na de muggensteek de zalf op de aangedane plek en de jeuk zal verdwijnen. Vaak verdwijnt zelfs de hele bult. De zalf werkt ook wanneer je jezelf netelt aan brandnetels of bij jeuk door uitslag op de huid.

 


Nachtzalf

Smeer je handen en/of voeten voor het slapen gaan in met deze rijke zalf vol amandelolie en glycerine. Verrijkt met etherische olie van Vetiver, Den en Lavendel. In de ochtend voelen ze weer helemaal zacht aan.

 

Littekenzalf

Deze soepele zalf verzacht het litteken en zorgt voor een mooie genezing. Bij een ouder litteken kan het gebruikt worden om het litteken te verzachten waardoor ongelijkheid afneemt. Geschikt voor elk litteken, dus ook na een operatie. Je mag deze zalf alléén gebruiken op een gesloten huid. Als de huid toch nog wat open is, smeer dan de Goudsbloemzalf en stap pas over op deze zalf indien de huid geheeld is.

 

Beurse Plekken Zalf

Vallen of stoten overkomt ons allemaal. Deze zalf, op basis van Arnica ofwel Valkruid, ondersteunt het herstel van de huid. De blauw verkleuring van de huid zal sneller afnemen. Deze zalf mag NIET gebruikt worden op de beschadigde huid. Als er sprake is van een wond, gebruik dan onze wondzalf. Kinderen kunnen deze zalf ook veilig gebruiken, mits deze niet aangebracht is op een beschadigde huid.

 

Beurse Plekken Zalf Kids

Deze Beurse Plekken Zalf Kids mag aangebracht worden op een beschadigde huid na vallen of stoten. Kinderen hebben naast blauw verkleuring van de huid ook vaak wat schaafwondjes. De zalf is op basis van Bellis perennis ofwel Madeliefje. Hier geldt ook: voor echte wonden gebruik onze wondzalf, die is in dat geval effectiever.

 

Lipblaasjes zalf

Wanneer je last hebt van vervelende lipblaasjes biedt deze zachte zalf snel verlichting. Er zit onder andere Citroenmelisse in verwerkt.

 

Goudsbloem zalf

Goudsbloem zalf is een échte huid hersteller. Je kunt deze zalf gebruiken bij tal van huidirritaties zoals; kloven (ook kloven bij borstvoeding), schrale huid, droge huid, eczeem, verbrande huid door de zon, wondjes, luieruitslag, huidirritatie na het scheren etc. 

Deze zalf is perfect te combineren met de Brandnetelzeep om eczeem tot rust te brengen.

Verkrijgbaar in normale en in XXL verpakking

 

**Nieuw** 

Duindoorn zalf

Deze van verse duindoorn gemaakte zalf is geschikt voor de zéér droge huid. Duindoorn bevat van nature Omega-7 olie wat erg fijn is voor de huid. Daarnaast bevat deze zalf ook nog de kruiden; Lavendel, Vetiver, Kamille en een extract van Benzoë. Een must-have zalf voor in de wintermaanden.

 

Voetfris

Voetfris is een zalf die je na het wassen het liefst 's avonds voor het slapengaan op je voeten smeert. De zalf heeft een anti-bacteriële werking waardoor de onfrisse geur van zweet tegengegaan wordt. Ideaal voor mensen die wat meer last hebben van natte voeten in de schoenen.

 

Lippenbalsem

Zacht en verwarmend, de ideale lippenbalsem voor de koude wintermaanden. Deze balsem sluit de huid niet af en droogt niet uit. Je lippen worden daadwerkelijk zachter. Het verwarmende effect ontstaat door de toevoeging van Gember in de balsem. Het is een vrij harde balsem, maar je hebt niet veel nodig voor een uitstekend resultaat. Zo smeer je niet overdadig (en dat is weer goed voor je portemonnee ;-)).

 

Aloë vera lippenbalsem

Een frisse zomerse lippenbalsem met een extract van de Aloë vera plant en etherische olie van Kamille.

Wondzalf

***Nieuwe verbeterde formule***  Met Manuka 

Gevallen? Gesneden? Schrammen? Deze zalf helpt je wond sneller helen en het litteken te beperken. Maak de wond goed schoon en smeer deze zalf rechtstreeks op de wond. Gemaakt met kruiden zoals Duizendblad en Propolis.