Herbal Active

Kruidencursus voorjaar

 

* Wil jij heel graag meer leren over kruiden, maar liever niet uren uit een boek of           achter een scherm?

* Ben je benieuwd wat Herborist zijn inhoudt, maar een meerjarige opleiding past         (nog) niet in je leven?

Ben jij dol op de natuur en wil je meer weten over wildplukken en geneeskrachtige     planten?

Wil jij echt graag praktijkgericht bezig zijn?

De naam zegt het al; Herbal Active staat voor het letterlijk actief bezig zijn met kruiden. 

 

Dit is je kans!

 

In maart 2024 start een geheel nieuwe cursus van 5 dagen (verdeeld over 3 maanden) waarin je gaat proeven, plukken, bereiden extraheren en producten maken. Iedere dag maken we een uitgebreide wandeling met uitleg over wat we zien en waarvoor het kan worden ingezet. Per cursusdag lichten we 1 inheems kruid uit. Een kruid wat bij iedereen in de buurt wel te vinden is. Na deze dag ken jij het kruid van binnen en buiten en van boven de grond tot aan de wortel. Verweven met oude volkswijsheden. Je kunt het toepassen in je eigen leven. Culinair, curatief, preventief.

Ben je razend enthousiast over deze voorjaarscursus? Na deze cursus kun je kiezen voor een vervolgcursus, waarin weer nieuwe kruiden worden behandeld.

 

Er is plek voor maximaal 12 personen. De cursus gaat door bij 6 deelnemers.

De kosten zijn €495,- inclusief materialen, soep (vegetarisch), koffie/thee. Op de eerste dag is een wildpluklunch inbegrepen.

De cursusdagen zijn allemaal op zaterdag. Mocht je deze cursus graag willen volgen, maar is de zaterdag onmogelijk voor je? Stuur me even een bericht via het contactformulier op de contactpagina. Bij voldoende aanvragen kan er eventueel een 2e cursus worden opgestart op een dag doordeweeks.