Wie ben ik....

 

Anke Welten

 

 

De natuur in al zijn facetten heeft me altijd geboeid, vooral het feit dat de mens door middel van de natuur zichzelf altijd heeft weten te helen. De huidige reguliere geneeskunst is gestoeld op natuurlijke geneeswijze. Als kind trok ik met mijn opa de natuur in. Hij leerde me namen van bloemen en bomen. Plukte Kamille om te drogen voor thee. Hier werd mijn basis gelegd. Voor mij was het een logische stap om de science-based opleiding Fytotherapie/ Herborist te gaan volgen. In mijn praktijk kan ik dit prachtige vak ten volle uitdragen. Een complementaire bijdrage aan de gezondheid. Een mooie aanvulling is de gemmotherapie, een onderdeel van fytotherapie, welke inzetbaar is bij chronische klachten. Deze bijzondere therapie maakt gebruik van de knoppen van bomen. Hiervoor heb ik een verdiepende studie afgerond en ben ik gediplomeerd gemmotherapeut.

 

Persoonlijk heb ik een zoektocht achter de rug om mijn eigen gezondheid te verbeteren. Vanaf mijn puberteit tot na mijn zwangerschappen had ik erg last van acné. Dit is met zware medicatie, uitdrogende zalven en experimentele therapieën uiteindelijk onder controle geraakt. Helaas hadden al die medicijnen een negatieve invloed op mijn gezondheid. Ik was niet echt mezelf meer. Veel moe en lusteloos. Had ik destijds maar geweten wat ik nu allemaal weet, dan had ik het anders aangepakt. Flinke acné in je gezicht daar wil je zo snel mogelijk vanaf. Het maakte mij erg onzeker destijds.  Je huid heeft daarnaast ook nog hersteltijd nodig. Door ondersteuning van binnenuit en goede reiniging van buitenaf ontstaat er een behandeling met goed resultaat. Voeding en kruiden spelen hierin een actieve rol. Ook om weer terug in balans te komen na een reguliere behandeling met medicatie.

 

Middels Fytopraktijk METIS help ik mensen, middels bovenstaande therapieën, op een natuurlijke manier hun gezondheid te verbeteren en te ondersteunen. Daarvoor heb ik een wetenschappelijke studie Westerse Kruidengeneeskunde gevolgd aangevuld met een studie Meester Herborist, Gemmotherapie en een Plato opleiding Medische basiskennis. De praktijk is aangesloten bij beroepsvereniging CAT en geschillencommissie GAT. Hiermee ben ik een erkend natuurgeneeskundig therapeut. In mijn praktijk kijk ik holistisch (in zijn geheel) naar het lichaam. Een aandoening komt altijd voort uit een disbalans. Die disbalans is het uitgangspunt om het lichaam weer te helen, terug in balans te brengen.

Naast mijn praktijk ben ik praktijkdocent kruidengeneeskunde. Mijn passie wil ik zoveel mogelijk delen. Daarom geef ik ook cursussen, workshops en wandelingen.

 

Ik ben erkend alternatief therapeut, aangesloten bij beroepsvereniging CAT en GAT. Daarnaast ben ik aangesloten bij het Herboristengilde.