Intensieve Kruidenstage in België

13 t/m 17 mei 2024

 

Tellus Natural Care werkt samen met de "School voor westerse natuurgeneeswijze" in België.

Op een prachtige locatie kun je jezelf onder mijn begeleiding, een midweek onderdompelen in kruidenleer. 

 

Je verblijft in de abdij van Maredret

Hier is de rust, de ruimte en een uitgebreid kruidenrijk om alles goed in je op te nemen en te ervaren.

Tijdens deze midweek gaan we de kruidentuin bestuderen, onderhouden, oogsten en verwerken.

Maar niet alleen de kruidentuin, ook de wilde kruiden komen ruimschoots aan bod. De week bestaat voornamelijk uit praktijk.

Aan het einde van deze midweek heb je jouw kennis uitgebreid en verwerkt in fantastische producten, kennis gemaakt met gelijkgestemden en vooral geïnvesteerd in jezelf en een mooie wereld.

Wat houdt de kruiden stageweek in:

De week bestaat uit veel buiten zijn in de kruidentuin. De planten echt leren kennen door determineren. Ervaren hoeveel werk een kruidentuin onderhouden is. De kruiden oogsten en verwerken tot verschillende producten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende manieren om inhoudsstoffen te extraheren. Je leert hoe de kruiden toegepast worden buiten alleen zalven en tincturen. Niet alleen de kruiden uit de kruidentuin komen aan bod, maar ook de wilde kruiden worden niet vergeten en ook geoogst en verwerkt.

Iedere dag gaan we geruime tijd naar buiten. Iedere dag maken we producten. Op het einde van de week neem je veel kennis en producten mee naar huis.

Inbegrepen: syllabus - 4 overnachtingen verblijf volpension  - alle ingrediënten/ verpakkingen producten - koffie en thee 

€850,-

 

Reserveren kan via de School voor Westerse Natuurgeneeswijze via onderstaande button.